ОПШТИ ПРАВИЛА И УСЛОВИ

Како би ги задоволиле Вашите потреби и барања, ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ ќе се залага за достапност на својата интернет страна www.kosa.mk 24 часа во денот.
Во случај на привремена недостапност односно прекин на интернет страната поради технички или надворешни влијанија надвор од контролата на ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ, не превземаме никаква одговорност и не гарантираме постојан пристап.
Сите податоци и информации објавени на интернет страната на ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ се од информативен карактер и за истите ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ го задржува правото за промена и менување во зависност од условите и потребите.
Како резултат на специфичноста на медиумот “интернет“, доколку поинаку не е предвидено согласно позитивните прописи во Р. Северна Македонија, ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ не превзема одговорност за точноста и веродостојноста на објавените информации и документи.
Називот “ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ“ е трговски знак на ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ Скопје и се забранува секаков вид на негова употреба без претходна писмена согласност од ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ. ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ Скопје ги задржува сите права кои произлегуваат од трговскиот знак “ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ“.
Превземањето на информации, податоци и слики, нивна дистрибуција, пренос или користење на линкот од интернет страната на ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ е забрането. Употребата на истите е можна само за некомерцијални цели и лична употреба надвор од дозволеноста за било каква злоупотребата на податоците и опциите кои ги нуди интернет страната на ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ.
ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ Ве информира дека овој сајт користи текстуални датотеки наречени “cookies”. Без нив сајтот нема да функционира правилно и многу од опциите нема да можете да ги видите. „Колачињата“ се мали текстуални датотеки кои се запишуваат во вашиот компјутер или мобилен уред при посета на некоја веб страна. Колачињата чуваат информации за вашите поставки во веб прелистувачот, како на пример: јазик, големина на фонт како и самиот факт дека веќе сте посетиле одредени страници. На тој начин при повторна посета на истата страница не мора повторно да ги поставувате. Некои од колачињата се неопходни за функционирање на страниците, а некои служат и за собирање статистички податоци.
Со помош на ваквите фајлови се следи движењето на посетителите на страната по неа, и на тој начин се собираат податоци како да се оптимизира и унапреди функционалноста на страната. Овие фајлови не се поврзуваат со ваши лични податоци.
Сите информации кои се запишуваат во колачињата, ЊУ ЛАЈН 2015 ќе ги користи исклучиво за потребите на web услугата или за статистички потреби и тоа на начин на кој вашата приватност нема да биде загрозена. Доколку вашите лични податоци треба да бидат запишани во колачињата, тоа ќе биде со ваша претходна согласност.
ЊУ ЛАЈН 2015 ДООЕЛ

info@kosa.mk

.